Haber

AFSU Hastanesi’nde doğuştan kulak deformitesi nedeniyle ameliyat edilen çocuğun ailesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

AFYONKARAHİSAR Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesi’nde doğuştan kulak deformitesi nedeniyle ameliyat olan Kaan Batu Öz’ün (4) ailesi, yanlış tedavi uygulandığını iddia ederek doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaan Batu’nun annesi Memnune Öz (24), Dr. Öğretim Görevlisi SK’nin kendilerinden 56 bin 900 lira istediğini ve çocuğu 7 kez ameliyat ettiğini ancak başarısız olduğunu iddia etti. AFSU’dan yapılan açıklamada, “Hastaya uygulanan usulsüz, etik olmayan veya güncel bilimsel verilere aykırı herhangi bir işlem yapılmadı” belirtildi.

Denizli’de yaşayan Memnune ve Murat Öz çifti, çocukları Kaan Batu’nun kulağındaki doğuştan şekil bozukluğu nedeniyle Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’ne başvurdu. Burada iddiaya göre Dr. aileyle görüştü. Öğretim Üyesi SK, Kaan Batu’nun ameliyatını kendisinin gerçekleştireceğini söyleyerek tıbbi malzeme alımı için 56 bin 900 lira talep etti. Ailenin parayı SK’nin yönlendirdiği şahsın hesabına yatırmasının ardından Kaan Batu, geçen yıl 1 Aralık’ta aynı hastanede ilk ameliyatını geçirdi. İlerleyen günlerde ameliyata alınan Kaan Batu, ailenin iddiasına göre sağlığına kavuşamadı. Anne Memnune Öz, yanlış muamele uygulandığı gerekçesiyle CİMER’e başvurarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘2 GÜNDE İKİ KEZ AMELİYAT OLDU, ÇOCUĞUMA ŞİFA OL’

Oğlunun tedavi sürecini anlatan Memnune Öz, “Oğlumun kulağı doğuştan yapışıktı. S. Hoca ile görüştüm. ‘Ben bu ameliyatı yapacağım’ dedi. Üstelik ‘ABD’den 56 bin 900 liraya kıkırdak getireceğiz’ dedi. Parayı Y isimli kişiye yatırdım. Daha sonra 12. ayın 1’inde çocuğumu ameliyata aldı. İlk ameliyat 9 saat 45 dakika sürdü. Ameliyat sonrası SK öğretmeni “Her şey çok iyi gidiyor. İkinci ameliyatta çocuğun kulağını şekillendireceğiz.” İkinci ameliyata girdi, ardından “Açıklık var” dedi. Üçüncü ameliyata girdi. “Şekil vereceğiz, bu son ameliyat” dedi. yine aynı oldu. Yanlış ameliyatlardan dolayı şu anda çocuğumun kulağı çok kötü durumda. 7 ameliyat geçirdi. Çocuğum haftada 2 kez, 2 günde bile ameliyat oldu. Sanırım diğer doktorlar da öyle. Ameliyat oldu.Dediğine göre yapılan ameliyatlar nedeniyle çocuğumun bir daha kulağı olmayabilir.Çocuğun her yerine dikiş atılmış.Her yerinden kesikler atmış ve ‘Ameliyat başarısız oldu, bu ameliyatı yapamam’ dedi. ‘ Mağdur durumdayız. Kasıklarının her iki yanı, sol kulağı ve ardından da başı. “Boynunun alt kısmından ve göğsünden modüller çıkarıldı” dedi.

Öz, konuşmasında, “Yetkililere sesleniyorum. Çocuğuma umut olun, çare olun, çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Öğretmen SK’den de şikayetçiyim. Çocuğuma kadar destek olunmasını istiyorum. son.”

‘HİÇ BİR AMELİYAT BAŞARILI OLMADI’

Kaan Batu’nun dedesi Mehmet Koç, “Doktor başından beri ‘Ben bu ameliyatı yapacağım’ dedi. ‘Tıbbi malzeme’ dedi, bize Y. isimli şahsın adını verdi ve 56 bin 900 lira yatırmamızı önerdi. Parayı yatırdık. Ameliyatların hiçbiri başarılı olmadı. Bugün bize ‘Siz’ diyor. En son sevdiğin yere gidebilirsin’. Tüm yetkililerimizden çocuğumuzun sağlığına kavuşmasını, bu doktorun cezalandırılmasını istiyoruz. İnsanların zarar görmesine izin vermeyin” dedi.

AFSÜ’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili AFSU Hastanesi Başhekimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hastamızda doğuştan kulak kepçesi eksikliği yani kulak kepçesinin gelişmemişliği vardı. Kulak kepçesini yeniden yapılandırma ameliyatı ortalama 3-4 seansta mümkündür. Yani bu ameliyat zor ve çok seanslı bir ameliyattır. Hasta 3 kez ameliyat edildi, iddia edilen diğer ameliyatlar hastanın çocuğuna yapılmıştı, bunlar ameliyatın doğası gereği anestezi altında yapılan pansuman, yara temizleme gibi işlemlerdir, bu ameliyat her ilde yapılmamaktadır. Bu hastamız Denizli’den Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne gelmiştir.Ülkemizde ve dünyada gerçekleştirilmesi oldukça zor olan bu işlem Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı tarafından yürütülmektedir.Bölümümüzden bir öğretim üyesi üstlenmiştir. Kulak kıkırdağı olarak sentetik bir malzeme kullanıldı ancak bu malzemenin tepkimesi sonucu çıkarıldı ve hasta yakınının belirttiği gibi kulak kepçesinde herhangi bir çürük oluşmadı. Buna göre sentetik malzemenin uzaklaştırılması işlemi yeni bir işlemle gerçekleştirildi. Hastamızın tedavisi halen devam etmekte olup, hastamız için bugüne kadar yapılan tüm işlemler ücretsiz olarak yapılmış olup, doktor veya hastane tarafından herhangi bir ücret veya ek ücret talep edilmemiştir. Haberde hasta yakınının bahsettiği fiyat sentetik kulak kıkırdağının maliyetidir. “Hasta üzerinde yapılan işlemlerde uygunsuz, etik olmayan veya yeni bilimsel bilgilere aykırı hiçbir işlem yoktur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu