Ekonomi

Üreten Bölge Üreten Türkiye Projesi Adıyaman’da Tanıtıldı

Güvenilir İş Platformu’nun düzenlediği “Üreten Bölge, Üreten Türkiye Projesi”nin tanıtım toplantısı Adıyaman’da gerçekleştirildi.

Deprem bölgesindeki tarımsal ve yerel ürün üreticilerini Türkiye’deki tedarik zincirinde yer alan firmalarla buluşturmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında üreticiler Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) stant açtı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik burada yaptığı konuşmada, depremde telef olan hayvanların yerini üreticilerin aldığını söyledi.

Bakanlığın her zaman üreticiye destek verdiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

“31 Aralık itibarıyla depremden etkilenen 11 ilde büyükbaş, küçükbaş ve arı kovanları dahil olmak üzere üreticilerimizin kaybettiği her şeyi yerine koyduk, ayrıca devletimiz arıcılarımıza yemden şekere kadar ücretsiz verdi. Üreticiler üretimlerine devam edebilirler.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanınızda olduğunu belirtmek isterim.Güvenli Tarım Platformu’nda ürettiklerimizi aracılık ederek zincir marketlerde ve ihtiyaç duyulan her yerde pazarlayacağımızdan emin olabilirsiniz. pazarlanacak.”

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu da Kahramanmaraş merkezli depremde kentteki yapı stoğunun yüzde 60’ından fazlasının yıkıldığını söyledi.

Üreticinin yanında olduklarını belirten Torunoğlu, “6 Şubat’ta ülkemiz büyük bir yıkıma uğradı. Bu yıkımı yaşayan iller arasında Adıyaman da vardı. Üreticimiz çok. Umarım hem zincir marketlerimiz hem de e-ticaret platformlarımız hayırlı olur. Çok ciddi kurumlarımız da bugün onlara destek vermek için stantlarında olacak.” “Adıyaman ürünlerini sanal mağazalarda görmek için buradayız.” dedi.

Güvenilir Çalışma Platformu Lideri Celal Toprak da üreticilerle yakın dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurguladı.

“Üreten Bölge, Üreten Türkiye” toplantısının ikincisini Adıyaman’da gerçekleştirdiklerini belirten Toprak, “Güvenilir Çalışma Platformu birçok sivil toplum liderinin desteklediği bir platform. Onun yapmak istediği şey farkındalık yaratmak. Bu dayanışmayı çok güzel bir şekilde sağlıyoruz. sorunlu dönem. Burada üretim var ve bu üretimin satışa dönüşmesi mümkün. Dayanışmanın, üretimin, üretimin satışa dönüşmesi gerekiyor. Aksi halde ayağa kalkmamız mümkün değil. O yüzden içinde olmamız lazım. Dayanışmayı daha da yakınlaştıralım” dedi.

Programa Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Sosyal Zincir Yetkilisi Hülya Demirbaş Yelmen, ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Rahmet ve üreticiler katıldı.

haber-saphane.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu